Rågsveds gröna gårdar

En mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans.

En kreativ mötesplats för alla Rågsvedsbor

Projektet Rågsveds gröna gårdar strävar efter att vara en mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans. Projektet som initierats av Rågsveds fastighetsägare är partipolitiskt och religiöst obunden med syfte att vara en kreativ mötesplats för boende i Rågsved.

En torsdag i månaden träffas vi kl 18 i fritidslokalen på Bäverdammsgränd 19.

Vi tillhandahåller allt som behövs för våra aktiviteter. Mer information inför varje tillfälle hittar du på vår Facebooksida: @ragsvedsgronagardar. Håll också utkik på anslagstavlorna i Råsveds centrum.

OBS! under 2021 har dessa träffar ställts in pga Covid-19

Stadsodling

Under de senaste åren har städer världen över haft framgång med stadsodling som bidrar till gemenskap och trygghet och motverkar att platser förfaller och skapar otrygga miljöer.

Rågsveds Fastighetsägare har tillsammans med Stockholms stad anordnat en plats för stadsodling bredvid förskolan Rågen på Stövargatan – Stövardalens stadsodling. Under 2022 startar även Ervallakrokens stadsodling. Här kan du läsa mer om platserna och om hur du anmäler intresse att vara med och odla.

Detta är en del av projektet Gröna Gårdar som arbetar med att utveckla grönska, odling och granngemenskap i Rågsved. I Stockholm finns flera lyckade och väl omtyckta odlingsprojekt, bland annat på Södermalm.

Invigning av pallgrageodlingen i Rågsved skedde den 13 juni 2019.

Vill du veta mer, skicka ett mail till info@ragfast.se så hör vi av oss.

Facebook

På Facebooksidan för Gröna gårdar lägger vi kontinuerligt upp nyheter och arrangemang. Följ oss gärna där.