Rågsveds gröna gårdar

En mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans.

En kreativ mötesplats för alla Rågsvedsbor

Projektet Rågsveds gröna gårdar strävar efter att vara en mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans. Projektet som initierats av Rågsveds fastighetsägare är partipolitiskt och religiöst obunden med syfte att vara en kreativ mötesplats för boende i Rågsved.

En torsdag i månaden träffas vi kl 18 i fritidslokalen på Bäverdammsgränd 19.

Vi tillhandahåller allt som behövs för våra aktiviteter. Mer information inför varje tillfälle hittar du på vår Facebooksida: @ragsvedsgronagardar. Håll också utkik på anslagstavlorna i Råsveds centrum.

Här kan du ladda ner kalendariet för 2020

Stadsodling

Under de senaste åren har städer världen över haft framgång med stadsodling som bidrar till gemenskap och trygghet och motverkar att platser förfaller och skapar otrygga miljöer.

Rågsveds Fastighetsägare anordnar nu tillsammans med Stockholms stad en plats för stadsodling bredvid förskolan Rågen på Stövargatan.

Arbetet med planeringen av platsen och dess utformning i full gång. Platsen, som kommer heta Stövardalen, är en del av projektet Gröna Gårdar som arbetar med att utveckla grönska, odling och granngemenskap i Rågsved. I Stockholm finns flera lyckade och väl omtyckta odlingsprojekt, bland annat på Södermalm.

Invigning av pallgrageodlingen i Rågsved kommer att ske den 13 juni 2019.

Är du boende i Rågsved och längtar efter att odla nära ditt hem?

Här kan du få tillgång till en pallkrage med ekologisk jord och vatten för att kunna odla och skörda ekologiskt nära hemma. Du sköter om din odling själv och får skörda det som du har planterat. Du får plantera/odla grönsaker, frukt, kryddor eller blommor.

Vill du veta mer, skicka ett mail till info@ragfast.se så hör vi av oss.

Skiss över området (klicka på bilden för att visa större bild)

Facebook

På Facebooksidan för Gröna gårdar lägger vi kontinuerligt upp nyheter och arrangemang. Följ oss gärna där.