Mosaikverkstad i Rågsved

En mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans.

Mosaikverkstad smyckar Rågsved

2022 arrangerade föreningen en mosaikverkstad i samarbete med Remakebolaget. Det resulterade i att Rågsvedsbor skapat mosaikkonst som nu smyckar fyra platser i Rågsved.

  • En stor skylt på stängslet mot tunnelbanan som kan beskådas från tunnelbaneperrongen.
  • På föreningsmeddelandetavlan vid tunnelbanan.
  • Vid Rågdalens parklek.
  • På en anslagstavla vid gångtunneln mot Fjädern.

2023 arrangerade vi mosaikverkstaden i samarbete med Ellevio vars nätstation på Bäverbäcksgränd kommer att smyckas. Remakebolaget höll i mosaikverkstaden och genom stadsdelens försorg har vi haft en lokal dit alla Rågsvedsbor under våren varit välkomna för att skapa konst och träffa andra Rågsvedsbor.

Med start vintern 2023 och under våren 2024 pågår nästa mosaikverkstad. 

Ikano Bostad, Remakebolaget och Rågsveds Fastighetsägare arrangerar en mosaikverkstad där alla är välkomna att vara med och skapa konst. Det är Ikano Bostads miljöstuga vid Askersundsgatan 20 som kommer att smyckas.
Det finns möjlighet för alla att vara med då verkstan håller öppet dag- och kvällstid. Du är varmt välkommen även om du bara är nyfiken och vill titta!

ÖPPETTIDER
Kontakta Helen på Remakebolaget för att anmäla ditt
intresse och få veta öppettider: tfn 0708-89 91 38, helen@remakebolaget.se
Ladda ner informationsblad med öppettider här.

Ett av föreningens mål handlar om att förbättra Rågsveds yttre miljö. Föreningen samverkar med framför allt Stadsdelsförvaltningen och Trafikkontoret i syfte att se över och på sikt utveckla utemiljön i Rågsved.

Rågsveds Gröna gårdar är ett långsiktigt arbete som ger föreningens medlemmars hyresgäster möjlighet till kreativa möten som leder till nya bekantskaper och kunskap. Gröna gårdar ser till att ett redan vackert och välskött Rågsved utvecklas och inspirerar både boende och föreningens medlemmar att tänka grönt. Gröna gårdar är bland annat engagerad i Stövardalens och Ervallakrogens stadsodling, mosaikverkstad för att smycka Rågsved samt samordning av inköp av julkransar till bostadsbolagens portar och entrédörrar.

Följ Rågsveds Gröna gårdar på Facebook

Facebook

På Facebooksidan för Gröna gårdar lägger vi kontinuerligt upp nyheter och arrangemang. Följ oss gärna där.