Kreativa möten med Rågsveds Gröna gårdar

En mötesplats där boende i Rågsved träffas och gör saker tillsammans.

En kreativ mötesplats för alla Rågsvedsbor

Kom och låt oss inspireras tillsammans!

En torsdag i månaden träffas vi kl. 17 i Allaktivitetshuset hos Svenska Bostäder på Gillerbacken 27 i Rågsved. OBS! Lokalen är bytt 2024.

Vi tillhandahåller allt som behövs för våra aktiviteter. Mer information inför varje tillfälle hittar du på vår Facebooksida: @ragsvedsgronagardar. Håll också utkick på anslagstavlorna i Rågsveds centrum. Ingen anmälan behövs. Här kan du ladda ner kalendariet för 2024.

Varmt välkommen!

Kalendarium 2024

1 februari – uppstart 2024 – Vi tillvaratar material från förra årets träffar med bland annat tvåltillverkning och metallskrotspyssel. Viktigast av allt är att
vi tillsammans bestämmer vad årets kreativa träffar ska innehålla. Ladda ner inbjudan 1 febriari som pdf.

7 mars – Färgning – En workshop där vi testar att färga till exempel ägg och tyglappar med sådant vi hittar i skafferiet och ute i naturen.Ladda ner inbjudan som pdf.

11 april Broderi – En broderikväll med fritt experimentellt broderi. Om du har överblivet material eller ett pågående broderi, ta gärna med det. Ladda ner inbjudan som pdf.

2 maj Färsk pasta – Vi gör färsk pasta och använder oss bland annat av ogräs (kirskål och maskros). Ladda ner inbjudan som pdf.

15 augusti – Betonggjutning – En workshop där du får prova att gjuta enkla saker i betong. Obs! annan plats som meddelas senare.

5 september  – Tillvarata höstens skörd – Sylt-, saft- och marmeladkväll.

3 oktober – Tovning – Prova på att tova ull.

7 november – Metallslöjd – Återbrukspyssel med burkar och annat
metallskrot.

5 december – Julpyssel – Tillverka en krans, ljuskrona eller pappersstjärnor.

Ett av föreningens mål handlar om att förbättra Rågsveds yttre miljö. Föreningen samverkar med framför allt Stadsdelsförvaltningen och Trafikkontoret i syfte att se över och på sikt utveckla utemiljön i Rågsved.

Rågsveds Gröna gårdar är ett långsiktigt arbete som ger föreningens medlemmars hyresgäster möjlighet till kreativa möten som leder till nya bekantskaper och kunskap. Gröna gårdar ser till att ett redan vackert och välskött Rågsved utvecklas och inspirerar både boende och föreningens medlemmar att tänka grönt. Gröna gårdar är bland annat engagerad i Stövardalens och Ervallakrogens stadsodling, mosaikverkstad för att smycka Rågsved samt samordning av inköp av julkransar till bostadsbolagens portar och entrédörrar.

Följ Rågsveds Gröna gårdar på Facebook

Facebook

På Facebooksidan för Gröna gårdar lägger vi kontinuerligt upp nyheter och arrangemang. Följ oss gärna där.