En kreativ mötesplats för alla Rågsvedsbor

Kalendarium för Kreativa möten 2024

Rågsveds gröna gårdar är ett långsiktigt arbete som ger föreningens medlemmars hyresgäster möjlighet till kreativa möten som leder till nya bekantskaper och kunskap. Mötena arrangeras en torsdag i månaden och föreningen tillhandahåller allt som behövs för aktiviteterna.

När: En torsdag i månaden kl. 17.00, se kalendarium nedan
Var: Allaktivitetshuset hos Svenska Bostäder på Gillerbacken 27

Vi tillhandahåller allt som behövs för våra aktiviteter. Mer information inför varje tillfälle hittar du på vår Facebooksida: @ragsvedsgronagardar. Håll också utkick på anslagstavlorna i Rågsveds centrum. Ingen anmälan behövs. Här kan du ladda ner kalendariet för 2024 som pdf.

Varmt välkommen!

Kalendarium 2024

1 februari – uppstart 2024 – Vi tillvaratar material från förra årets träffar med bland annat tvåltillverkning och metallskrotspyssel. Viktigast av allt är att
vi tillsammans bestämmer vad årets kreativa träffar ska innehålla. Ladda ner inbjudan 1 febriari som pdf.

7 mars – Färgning – En workshop där vi testar att färga till exempel ägg och tyglappar med sådant vi hittar i skafferiet och ute i naturen.Ladda ner inbjudan som pdf.

11 april Broderi – En broderikväll med fritt experimentellt broderi. Om du har överblivet material eller ett pågående broderi, ta gärna med det.

2 maj Färsk pasta – Vi gör färsk pasta och använder oss bland annat av ogräs (kirskål och maskros).

15 augusti – Betonggjutning – En workshop där du får prova att gjuta enkla saker i betong. Obs! annan plats som meddelas senare.

5 september  – Tillvarata höstens skörd – Sylt-, saft- och marmeladkväll.

3 oktober – Tovning – Prova på att tova ull.

7 november – Metallslöjd – Återbrukspyssel med burkar och annat
metallskrot.

5 december – Julpyssel – Tillverka en krans, ljuskrona eller pappersstjärnor.