Färsk pasta på kreativt mötet med Rågsveds Gröna gårdar

Rågsveds Gröna gårdar är ett långsiktigt arbete som ger föreningens medlemmars hyresgäster möjlighet till kreativa möten som leder till nya bekantskaper och kunskap.

Förutom att arrangera kreativa möten är Gröna Gårdar bland annat engagerad i Stövardalens och Ervallakrogens stadsodling, mosaikverkstad för att smycka Rågsved samt samordning av inköp av julkransar till bostadsbolagens portar och entrédörrar.

Senaste kreativa mötet med Rågsveds Gröna gårdar ägnades åt att göra färsk pasta.

– Vi var ovanligt få men det var roligt och gott. Vi gjorde vanlig tagliatelle och även ravioli som vi fyllde med pesto gjord på bland annat kirskål och löktrav. En ny deltagare kom och det är alltid är roligt, säger Sofia Rydergård, projektledare för Rågsveds Gröna gårdar.

Alla Rågsvedsbor är välkomna även om man bara vill umgås och lära känna andra. Ingen föranmäla behövs och inga förkunskaper krävs, det är ett utmärkt sätt att lära känna sina grannar vilket i sin tur ökar både trivsel och trygghet i området.

Denna termin hålls träffarna en torsdag i månaden i Svenska Bostäders fina allaktivitetslokal på Gillerbacken. Här finns kalendarium för hela året.