Full fart på isbanan i Rågsved

För tredje året i rad samverkar lokala aktörer för att erbjuda skridskor, hjälmar och skridskoskola utan kostnad till Rågsvedsbor.

Sedan december och fram till och med mars kan man låna både skridskor och hjälm gratis för att åka på Bäverdalens bollplan. Under lov och helger finns det dessutom en våffelstuga öppen som arrangeras av boende i Rågsved.

Det här är ett fint exempel på när eldsjälar och god samverkan bidrar till trygghet och trivsel i ett område. Flera aktörer står bakom initiativet, bland annat Ikano Bostad med eldsjälen Anders Wahlqvist som initiativtagare, Rågsveds fastighetsägare med sina medlemmar och Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

– Det kommer hit allt fler, särskilt på helgerna, förra söndagen var det närmare 200 personer på isen samtidigt, berättar Anders Wahlqvist, projektledare på Ikano Bostad.
Under helgerna arrangeras skridskoskola av Flemingsbergs IK och Djurgårdens Bandy. Det är helt utan kostnad och ingen föranmälan behövs. Skridskoutlåningen sköts av Rågsveds IF i Ikano Akademins lokaler vid isbanan.

Skridskorna kommer framför allt från besökare.
– Det kommer ett par tre skridskor varje vecka, det är egentligen bara de allra största storlekarna som fortfarande saknas, Säger Anders.
Han berättar också att Hagsätra sport som sponsrat med skridskor kommer att ge en rabattkupong till dem som lånar skridskor och känner att de vill köpa ett eget par.

För tredje året i rad samverkar lokala aktörer för att erbjuda skridskor, hjälmar och skridskoskola utan kostnad till Rågsvedsbor. Sedan december och fram till och med mars kan man låna både skridskor och hjälm gratis för att åka på Bäverdalens bollplan. Under lov och helger finns det dessutom en våffelstuga öppen som arrangeras av boende i Rågsved.

Det startade med tio par skridskor

Ikano Akademin (som du kan läsa mer om här) arrangerar loppisar för Ikano Bostads hyresgäster där de säljer allt möjligt, bland annat saker från visningslägenheter. Vid ett tillfälle fick de in tio par skridskor av en elitspelare till loppisen.

– Isbanan var på gång och jag tänkte att dessa kan vi låna ut istället för att sälja. De flesta åker bara skridskor ett par gånger per år och genom att låna ut dem så får fler chansen att åka, säger Anders.

Det blev uppskattat och han kontaktade Lotta Vidén, projektledare på Rågsveds Fastighetsägare, där Ikano Bostad är en av medlemmarna, för att höra om föreningen ville bidra till att utveckla skridskoutlåningen.

– Det var en spännande idé till samverkan där lokala aktörer kan bidra till fritidsverksamheten för framför allt barn och unga i Rågsved. Våra medlemmar nappade och både föreningen och föreningens medlemmar med och bidrar på olika sätt, säger Lotta.

Skridskoutlåningen med tio par skridskor har utvecklats till ett fint samarbete med många inblandade lokala aktörer. Det är väldigt uppskattat blad Rågsvedsbor men även folk från andra platser runt Stockholm och Huddinge besöker isbanan, lånar skridskor, deltar i skridskoskolan och fikar i våffelstugan.

BÄVERDALENS BOLLPLAN – ÖPPETTIDER SKRIDSKOUTLÅNING
Januari-mars: kvällsöppet kl 15-20, tisdagar och torsdagar
Sportlov: kl 10-17: måndag-fredag
Påsklov: kl 10-17: måndag-fredag (om det finns is)

TIDER SKRIDSKOSKOLA
Varje helg under januari till 3 mars 2024, kl 10.00 – 11.00