Hej medlemmar och samverkansparter!

Nu är den ljuva sommaren här efter ett innehållsrikt halvår i Rågsved där vi har hunnit med att genomföra trygghetsvandringar, utvecklat platser med stadsdelsförvaltningen samt engagerat civilsamhället för att skapa aktivitet för barn och ungdomar på skridskobanan vid Snösätra (känns otroligt längesen med tanke på värmen utomhus just nu).

Under våren och sommaren har föreningen haft ett fint samarbete med Remakebolaget och stadsdelsförvaltningen genom att skapa mosaikverkstäder för Rågsvedsborna. De boende har i sin tur skapat flera fina mosaikskyltar som nu finns att skåda runtom i stadsdelen. Ta en titt vid aktivitetsytan bakom centrum eller vid Stövardalens odling på Stövargatan. Resultatet blev så fint under konstnärlig ledning av Remakebolaget och verkstäderna engagerade många invånare i alla olika åldrar, så roligt att se! Dessutom lyckades vi med att få uppmärksamhet i både tidningar och radio.

I år fyller föreningen 10 år och det har vi firat med att ta fram en jubileumsfolder som du kan ladda ner här. Hör av dig till kansliet om du vill att vi skickar några exemplar. I artiklar från foldern lyfter vi arbetet som ni medlemmar och samverkansparter gör för att Rågsved ska bli ännu tryggare och trivsammare. Vi är många som vill framåt och vi ser med stor förhoppning på framtiden och vad vi kan göra härnäst. Det vi vet är att vi behöver göra det tillsammans och vi är på god väg!

Mitt tips till er i sommar är att ni gör ett besök i Rågsved. Kliv av vid tunnelbanestationen kring lunchtid och bege er mot centrum där ni kan hitta en av Stockholms (kanske Sveriges?) bästa falafel. Ta en take-away och rör er antingen till parkbänkarna vid Stövardalens odling eller ner mot naturreservatet för att upptäcka ännu mer av området, varför inte kolla in den nya kulturparken som har utvecklats under året? Passa på att besök Sommartorget och ta del av alla de aktiviteter som sker runtom i området, det mesta är gratis.

Kansliet vill tacka alla medlemmar och samverkansparter för ert arbete, ni gör skillnad!
Vi önskar er en trevlig sommar och semester!
Trond Hannerstig

Stövardalens Stadsodling