Mosaikutsmyckningen i Rågsved fortsätter!

– Välkommen till mosaikverkstad höst och vinter 2023

Efter de lyckade mosaikverkstäderna där Rågsvedsbor varit med och skapat konst i Rågsved, senast på Ellevios nätstation vid Bäverbäcksgränd, är det nu dags för en av Ikano bostads miljöstation att smyckas.

Här får Rågsvedsborna vara med och skapa konst i Rågsved, lära sig grunderna i ett konsthantverk och träffa sina grannar. Ikano Bostad, Remakebolaget och Rågsveds Fastighetsägare arrangerar en mosaikverkstad där alla är välkomna att vara med och skapa konst. Detta är en del av arbetet med platssamverkan som genomförs i samverkan med Enskede-Årsta-Vantörs Stadsdelsförvaltning som möjliggör verkstan genom att tillhandahålla en lokal vid Rågsveds centrum.

Denna gång är det Ikano Bostads miljöstation vid Askersundsgatan som kommer att smyckas.
– Ikano Bostads sociala hållbarhetsarbete bygger på lokalt engagemang, samarbete med lokala aktörer och utgår alltid från de lokala förutsättningarna. Det här samverkansprojektet med att skapa mosaikkonst tillsammans med våra boende och andra Rågsvedsbor ligger helt i linje med det, säger Anders Wahlqvist, projektledare socialt ansvarstagande Ikano Bostad.

Rågsveds Fastighetsägare arrangerar en rad aktiviteter i samverkan med sina medlemmar under arbetsnamnet Rågsveds Gröna gårdar så som stadsodling, kreativa träffar och mosaikverkstad.
– Det är jätteroligt att mosaikverkstan i Rågsved fortsätter. Detta är det tredje utsmyckningsprojektet tillsammans med Remakebolaget. Det här är ett fint exempel på hur Rågsvedsbor, med fokus på barnen, får vara med och bidra och känna sig stolta över sin stadsdel och där vi som fastighetsägare i samverkan har gett förutsättningar för det, säger Trond Hannerstig vd, Rågsveds Fastighetsägare.

Remakebolaget, som gjort flera mosaikprojekt runtom i Rågsved, kommer att bjuda in till öppna verkstäder dit Rågsvedsbor är välkomna för att skapa fina och roliga mosaiker som sedan monteras på miljöstationen. Förskolan Butterfly och Rågsvedsskolan kommer att vara med och skapa mosaikkonst och under höstlovet finns feriearbetare på plats.
Det finns dessutom möjlighet för daglediga att vara med då verkstan håller öppet dagtid. Från och med december kommer verkstaden även att ha öppet på tisdagar kl 17.00-20.00 för alla som är intresserade att lägga mosaik eller som är nyfikna och vill titta.

– Här möts Rågsvedsbor, lär känna varandra, bidrar till utsmyckningen av Rågsved med hjälp av återvunnet porslin, samtidigt som de får lära sig grunderna i ett konsthantverk. Alla är varmt välkomna, men barn under tio år måste ha en vuxen med sig, säger Helen Rydberg, Remakebolaget.

Håll utkik på Facebook @remakebolaget och @ragsvedsgronagardar för datum eller kontakta Helen på Remakebolaget: tfn 0708-89 91 38, helen@remakebolaget.se för att anmäla ditt intresse att vara med och få detaljer kring öppettider.

Här kan du ladda ner inbjudan som pdf.

För mer information om samverkan kring mosaikverkstan i Rågsved kontakta:

Trond Hannerstig, vd Rågsveds Fastighetsägare, tfn 076-123 91 03, trond.hannerstig@stockholmshem.se

Helen Rydberg, verksamhetsansvarig Remakebolaget, tfn 070-889 91 38, helen@remakebolaget.se

Anders Wahlqvist, projektledare socialt ansvarstagande Ikano Bostad, tfn 072-703 45 29, anders.wahlqvist@Ikanobostad.se