Nu planerar vi för verksamheten 2024

Hösten har varit full av samverkan och aktiviteter i Rågsved – precis som det ska vara!

De kreativa träffarna för Rågsvedsbor har kommit igång på allvar. Det är vår projektledare Sofia Rydergård, som även är trädgårdsmästare hos Ikano Bostad, som håller i träffarna inom vårt arbete Rågsveds Gröna gårdar. Det är ett långsiktigt arbete som ger medlemmarnas hyresgäster möjlighet till nya möten och ny kunskap. Under hösten har Rågsvedsbor kunnat gjuta i betong, tagit vara på höstens skörd och förädlat äpplen och aroniabär samt skapat av metallskrot. En stor behållning med träffarna är att Rågsvedsbor träffas och lär känna sina grannar.

Den 14 september gick den årliga Trygghetsdagen i Rågsved av stapeln. Årets teman var platssamverkan, trygg utemiljö, trygg i hemmet och trygg uppväxt. Stort fokus låg på barnperspektivet och årets tipspromenad handlade om Barnkonventionen. Över 100 barn var med och svarade på de kluriga frågorna.

Mosaikverkstan har pågått hela hösten och den fantastiska utsmyckningen av Ellevios nätstation invigdes den 28 september. Nu pågår nästa mosaikverkstad där en av Ikano Bostads miljöstugor ska smyckas.

Vi har genomfört höstens tre trygghetsvandringar och kunde vid varje tillfälle glädjande konstatera att avvikelserna blir allt färre och områdena allt finare – Bra jobbat av alla medlemmar och av stadsdelsförvaltningen.

Vi har en hel del aktiviteter kvar innan året är slut, så som en insiktsträff om hur vi får in barnens perspektiv i vårt arbete, vår gemensamma stöttning av gratis skridskoutlåning och skridskoskola i Rågsved, gemensam utsmyckning av julkransar till våra portar samt seminarium om råttor och vägglöss med mera. Det började precis att klia när jag skrev om det sista…

Läs gärna vårt senaste nyhetsbrev via denna länk om du inte redan fått det i mailen.

Samtidigt planerar vi för 2024, både vad vi ska fokusera på i Rågsved och vad vi kan göra tillsammans med våra systerföreningar i Skärholmen, Hässelby-Vällingby och Järva. Har du idéer, hör av dig till mig!

Trond Hannerstig
Vd Rågsveds Fastighetsägare

Trond Hannerstig