Tillsammans gör vi Rågsved tryggare

Tisdag 1 september till fredag 4 september arrangeras Trygghetsdagarna i Rågsved av Stockholms stad, Rågsveds Fastighetsägare och Polisen. Tillsammans med boende och lokala samhällsbyggare stärker vi tryggheten och gemenskapen i Rågsved.

Trygghetsdagarna i Rågsved sprider viktig kunskap kring säkerhet i hemmet och i våra gemensamma utemiljöer. Vilken i förlängningen kan bidra till ökad trygghet och gemenskap för alla som bor i Rågsved. Dessutom ger det oss en möjlighet att tillsammans med våra samverkanspartners möta dem vi jobbar för, säger Peter Aasa på polisen Farsta-Vantör.

Trygghetsdagarna genomförs i år under fyra dagar på Rågsveds torg, i arrangörernas sociala medier samt via lokala aktörers Facebook-sidor och -grupper.

Vi vill att våra hyresgäster ska trivas i Rågsved och en viktig del i det är att känna sig trygg i sin boendemiljö. Under Trygghetsdagarna får vi möjlighet ha en dialog med de boende och andra aktörer om hur vi kan öka tryggheten i såväl våra fastigheter som i den gemensamma utemiljön, säger Sonny Söderström, vd Rågsveds Fastighetsägare.

Boende och journalister är välkomna till Rågsveds torg för att få information, diskutera och delta i aktiviteter eller så kan man delta i dialogen på sociala medier.

Stadsdelsförvaltningen har gjort flera åtgärder för att öka tryggheten i Rågsved efter vad som framkom på Trygghetsdagen förra året. Nu vill vi visa vad vi gjort, vad som är på gång och diskutera det med de boende i Rågsved. Nytt för i år är att vi har en starkare närvaro i sociala medier. Det möjliggör för boende och aktörer att dela information och kunskap i sina nätverk vilket kan stärka gemenskapen ytterligare i Rågsved, säger preventionssamordnare Åsa Winfridsson på Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

Aktiviteter på Rågsveds torg kl. 15-18 och sociala medier

Tisdag 1 september – tema krisberedskap:

  • Civilförsvarsförbundet talar om hur man förbereder sig i hemmet om krisen kommer.

Onsdag 2 september – tema hälsa:

  • Vårdcentralen hjälper besökare att komma igång med vård digitalt.
  • Civilförsvarsförbundet lär ut hjärt- och lungräddning
  • Rågsveds-profilen PT-Arthur bjuder in till ett träningspass.

Torsdag 3 september – tema brandskydd:

  • Brandförsvaret informerar om hur man kan förebygga bränder i hemmet

Fredag 4 september – tema trygg utemiljö:

  • Stockholms stad och Rågsveds Fastighetsägare berättar om hur de arbetar för att skapa en tryggare utemiljö i och runt Rågsved.

På sociala medier kommer man kunna följa livesändningar, se filmer, dela och diskutera tryggheten i hemmet och i utemiljöer i Rågsved.

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning 
Rågsveds fastighetsägare
Trygghetsdagarna är ett samarbete mellan Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning, Rågsveds Fastighetsägare och Polisen.

Eventet på Facebook hittar du här

Här hittar du mer material om Trygghetsdagarna 2020

Stockholms stad       Rågsveds Fastighetsägare        Polisen