Rågsvedsborna upplever att tryggheten ökat i Rågsved för tredje året i rad

Bostadsbolagen i Rågsved genomför varje år en hyresgästundersökning. Sammantaget visar dessa att hyresgästerna i Rågsved upplever att deras trygghet har ökat, för tredje året i rad.

Den ideella föreningen Rågsveds Fastighetsägare samlar fastighetsägare i Rågsved i arbetet för en positiv utveckling av Rågsved i samverkan med stadsdelen, polisen och andra lokala aktörer. Varje år samlar föreningen in sina medlemmars resultat från hyresgästundersökningarna bland annat som underlag till platssamverkan och för att utvärdera hur trygghetsarbetet går.

Första gången föreningen samlade in uppgifterna var 2020 och då var det genomsnittliga trygghetsindexet på 76,1 %, 2021 hade det ökat till 78 % och i år blev index 80,3 %.

– Det är en stadig uppgång och ett tydligt bevis på att våra medlemmars arbete med trygghet och trivsel ger resultat. En viktig del är också den goda samverkan som fastighetsägarna har med stadsdelen och polisen men även med andra lokala föreningar och aktörer i Rågsved, säger Trond Hannerstig, vd, Rågsveds Fastighetsägare.

Den positiva utvecklingen innebär bland annat att de boende uppger att de upplever sig tryggare i sitt trapphus och i källare och vind, en annan viktig trygghetsbit är god belysning på gårdarna.

Om hyresgästundersökningen
Hyresgästundersökningen som genomförs årligen innehåller en mängd frågor som bland annat tar upp belysning på gård och nära huset, förrådens säkerhet mot inbrott, kontakt med grannarna, personlig trygghet i källare/vind, personlig trygghet i området kvällar/nätter, störs inte av grannars sätt att leva och säkerheten mot inbrott i lägenheten

Trygghetsdagen
Under Trygghetsdagen på Rågsveds torg i morgon den 16 september kl 13-17 kommer såväl fastighetsägare som stadsdel och polis att finna på plats för att prata trygghet och platssamverkan. Kom och prata med oss!

För mer information:
Trond Hannerstig, vd Rågsveds Fastighetsägare, tfn 08-508 391 03, trond.hannerstig@stockholmshem.se

Medlemmar:
Einar Mattsson, Familjebostäder, Ikano, Micasa, SISAB, Stockholmshem, Stockholm Parkering Sveafastigheter, Svenska Bostäder

Rågsved